روش صحیح مطالعه دین و زندگی
بسیاری از دانشآموزان با وجود آنکه زمان کافی را برای درس دین و زندگی صرف میکنند اما موفق به کسب درصد بالا نمیشوند و دلیل اصلی این موضوع، عدم اطلاع از نحوه مطالعه صحیح است. اهمیت دین و زندگی در کنکور به این دلیل است که اکثر داوطلبان درصد بالایی را در این درس کسب میکنند و پایین تر بودن نمره و تراز شما نسبت به میانگین کل درصد دروس داوطلبان، تاثیر بسیار منفی بر روی رتبه و تراز شما خواهد داشت پس باید هم مطالعه داشته باشید و هم تست بزنید تا به مرور در تست زنی نیز به تسلط برسید.
اختصاص زمان کافی به دین و زندگی
دین و زندگی جزو دروسی است که باید به مرور خوانده شود و هرگز نباید مطالعه آن را به ماههای پایانی و نزدیک به کنکور موکول کنید. از همان ابتدا برای کنکور برنامه ریزی میکنید، حداقل یک روز درمیان وهر دفعه حدود 45 دقیقه را به درس دین و زندگی اختصاص دهید و دست کم هفته ای 3 ساعت در این درس مطالعه داشته باشید.
مجدد تاکید میکنیم که نخواندن درس دینی به بهانه اهمیت به دروس اختصاصی و مهمتر و موکول کردن به ماه های پایانی به هیچ وجه توصیه نمیشود چرا که این درس پرحجم و پر از نکات ریزی است که باید به مرور آنها را یاد بگیرید و قطعا با صرف زمان یک یا دو ماه به این درس نتیجه مطلوبی را به دست نمیآورید.
روش صحیح مطالعه دینی | بودجه بندی
از دین و زندگی 25 سوال در کنکور سراسری مطرح میشود که داوطلبان باید در مدت زمان 17 دقیقه تمام سوالات را پاسخ دهند. حدود 32 درصد سوالات دین و زندگی کنکور را دینی دهم، 36 درصد دینی یازدهم و 32 درصد را نیز دینی دوازدهم تشکیل داده است.
اگر بخواهیم به صورت مبحثی پراهمیت ترین مباحث را نام ببریم، مبحث آیات و روایات که نقطه ضعف اصلی بیشتر داوطلبان نیز هست، 44 درصد از کل سوالات دینی کنکور را به خود اختصاص داده است پس باید در این بخش تمرکز بیشتری داشته باشید و سعی کنید با حل تستهای متنوع، با تیپ بندی سوالات آشنا شوید و به محض دیدن یک سوال سریع راه حل آن را بیابید.
با توجه به سوالات 10 سال اخیر فرهنگ و معارف اسلامی، از فصلهای زیر نیز تعداد سوالات بیشتری چه در بخش آیات و چه در بخش روایات مورد توجه طراحان کنکور سراسری است:
- درس 3، 5 ،6 ،8 و 11 دینی دهم
- درس 1، 2، 4، 5، 8 و 10 دینی یازدهم
- درس 3، 4 ، 5 و 8 دینی دوازدهم
روخوانی کردن کتاب درسی
برای شروع مطالعه دین و زندگی اول باید یک دور روخوانی کامل از متن کتاب درسی داشته باشید تا بدانید آن درس در ارتباط با چیست. آیات و روایات را با دقت بخوانید و سعی داشته باشید که خودتان آنها را معنا کنید. بخشهایی را که به نظرتان مهمتر است هایلایت کنید و اگر با خواندن آیات نکته جدیدی را پیدا کردید حتما آن را در حاشیه کتاب درسی بنویسید.
نوشتن تاثیر بسیار زیادی در افزایش یادگیری شما دارد البته این کار کمی زمانبر است اما با نوشتن هرآنچه که یاد گرفته اید، هیچ نکته ای از دیدتان پنهان نمیماند و تاثیر آن دقیقا مثل این است که برای کسی تدریس کنید.
برای روخوانی کردن کتاب درسی حتی اگر لازم باشد تا 3، 4 بار نیز این کار را تکرار کنید، با هربار مطالعه کتاب نکات جدیدی را یاد میگیرید و موضوع درس را بهتر متوجه میشوید.
روش صحیح مطالعه دینی | نحوه یادگیری آیات دین و زندگی
بیشتر داوطلبان در تحلیل آیات دینی مشکل دارند که البته کتابهای کمک آموزشی با بررسی مفهوم آیات این مشکل را حل کرده اند. اما اگر میخواهید خودتان و بدون کمک گرفتن از هیچ منبعی، آیات را تحلیل کنید میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
- موضوع اصلی آیه را بیابید (از طریق عنوان درس یا پاراگرف مربوط)
- آیه توسط چه کسی یا چه کسانی گفته شده است ؟
- آیه درباره چه کسی صحبت می کند ؟
- آیه خطاب به کیست ؟
- آیه مربوط به کدام زمان است ؟
- کلمات کلیدی آیه را پیدا کنید
- آیا این آیه با آیات دیگر یا اشعار و احادیث داخل کتاب درسی ارتباط معنایی دارد ؟
- بررسی کنید که ارتباط آیه با متن و پاراگراف قبل و بعد خودش چیست
- آیه با چه کلماتی شروع و با چه کلماتی خاتمه یافته است ؟
- معنای دقیق آیه چیست؟
با پاسخ دادن به این مراحل مفهوم کلی آیه را بدست آورید و با حل تستهای مربوط به آن نیز میتوانید نکات بیشتری را پیدا کنید.
مطالعه درسنامه کتاب کمک آموزشی
پس از بررسی کتاب درسی، نوبت آن رسیده است که از کتب کمک آموزشی استفاده کنید. برای درس دین و زندگی فرقی نمیکند از کدام انتشارات کتاب کمک آموزشی تهیه کنید زیرا اکثر آنها کتابهای خوبی تالیف کرده اند اما دو کتاب میکروطلایی گاج و دین و زندگی خیلی سبز بیشترین طرفداران را دارند.
درسنامه های این دو کتاب کمک آموزشی، آیات و روایات کتاب درسی را ریز به ریز بررسی میکنند و برای مطالعه هر درسنامه تقریبا نیمساعت زمان لازم دارید. پاراگراف به پاراگراف درسنامه را با دقت بررسی کنید و اگر نکته مهمی را دیدید حتما آن را هایلایت یا زیر آن خط بکشید تا دفعات بعدی که کتاب را ورق می زنید با دیدن مطالب مهم آنها را به یاد آورید.
روش صحیح مطالعه دینی | تست زنی
با مطالعه کتب درسی و درسنامه آموزشی، یادگیری شما هنوز کامل نشده و لازم است که یک مجموعه تست آموزشی که تمام جزئیات آن مبحث را پوشش میدهد نیز حل کنید. در کتابهای خیلی سبز و گاج پس از هر درسنامه تعدادی تست کنکوری و تالیفی در ارتباط با آن مبحث قرار داده شده است اما بیشتر سعی بر حل تستهای کنکوری داشته باشید تا با شیوه طراحی سوالات آشنا شوید.
زمان حل تستهای آموزشی درس دین و زندگی با توجه به آنکه اکثر مباحث این درس حفظی است، بعد از گذشت مدتی از مطالعه است. بنابراین باید حداقل 24 ساعت پس از مطالعه تست بزنید. پس از تست زنی هر نکته جدیدی را که یافتید، حتما در کتاب درسی خود حاشیه نویسی کنید تا از یادتان نرود. تستهای آموزشی جنبه یادگیری دارند و فقط باید سعی کنید که سریع ترین و بهترین راه حل را پیدا کنید.
در هنگام تست زدن؛ تستهای غلط، شک دار و نزده را نشاندار کنید و با مطالعه پاسخنامه تشریحی نکات مربوط به این تست ها را بیابید. پاسخنامه تشریحی تمام تستها حتی آنهایی که درست حل کرده اید را با دقت مطالعه کنید، شاید برای حل تست روشهای ساده تر و سریعتری وجود دارد که شما نمیدانید و با خواندن درسنامه این نکات را یاد میگیرید.
روش صحیح مطالعه دینی | مرور و جمع بندی کردن
بطور کلی مرور و جمع بندی یکی از مهمترین مراحل مطالعه دروس کنکور سراسری است. مطالعه کامل دروس برای چندین بار خسته کننده است. از اینرو مشاورین تحصیلی توصیه میکنند از روشهای مرور و جمع بندی استفاده نمایید.
دین و زندگی جزو دروس فرار است. پس باید به اندازه کافی مرور شود. اگر از مهرماه شروع به مطالعه کرده باشید و سرعت مطالعهتان نیز خوب باشد تا خردادماه میتوانید دو الی سه بار کل کتاب درسی را به طور کامل مطالعه کنید. در برنامه ریزی درسی خود روز و ساعت دقیق خواندن دینی دقیق مشخص کنید و همیشه منظم باشید. مثلا روزهای فرد هر شب ساعت 10 تا 11 شب قبل از خواب را به این درس اختصاص دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه روش صحیح مطالعه دین و زندگی کنکور سراسری 1400 میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02126295595 تماس بگیرید.
منبع: روش صحیح مطالعه دین و زندگی کنکور سراسری 1400
:: برچسبها:
روش صحیح مطالعه دین و زندگی کنکور سراسری 1400 ,
:: بازدید از این مطلب : 851
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0